Mais je suis descendue dîner et en examinant la carte ai été séduite par un "Mushrooms Bolognese with hominy".
Mais à mon grand étonnement, lorsque mon assiette est arrivée, et la pénombre du restaurant aidant, je me suis trouvée totalement incapable de pouvoir dire ce qu'était le "hominy". Une seule certitude, la principale, c'était bon !
Un petit tour sur internet plus tard je peux vous dire que le hominy, puisqu'on l'appelle également ainsi en français, est un mets américain également appelé nixtamal "composé de grains de maïs séchés, puis traités à l'aide d'une solution alcaline (lessi). Ce traitement appelé nixtamilisation, permet entre autre de retirer l'enveloppe des grains" et les rendre ainsi plus digestes.
Photo : Alwayshungry.com |
I've heard of hominy, but I've never eaten it. Glad you liked it! If you get a chance, my words are here.
RépondreSupprimerI think hominy is a Southern dish and yes, it is delicious! I've had it plenty of times. Thanks for playing along today!
RépondreSupprimerI have a great recipe for hominy with chicken and peppers - very tasty!
RépondreSupprimerMy words are here.
I know hominy only too well, because my mother loved it. It's not to my taste, however.
RépondreSupprimerMy husband likes hominy. I don't. I'm the bad wife who hardly ever makes it for him.
RépondreSupprimerI got to experience grits on a recent trip to America- this is made from hominy (white corn) but I don't think it's exactly the same- certainly your picture isn't like what I ate
RépondreSupprimerAnnie, you are funny! I have heard of hominy grits--I think!
RépondreSupprimerC'est joli en tous cas !
RépondreSupprimerCela ce mange seul ou accompagné ?
Oh my you must be a secret Hillbilly at heart! Hoe cakes one week and now hominy! another of our favorite things cooked with bacon of course!
RépondreSupprimerje serai moins bête ce soir !! bonne journée en tout cas....
RépondreSupprimerYou are getting quite a taste of regional cooking Annie! Hominy is OK. (NProbably not something Julia Child would have cooked ;>)
RépondreSupprimerIn answer to Louise's comment: Grits is another Southern regional cooking specialty -- it is more like aa cereal. Ground hominy I guess. It is eaten as a side dish (Instead of potatoes as an example) or as hot cereal for breakfast.
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